Een dagje op safari!

22 april 2018 - Entebbe, Oeganda

Vandaag is de eerste dag bij de kostschool. We stonden vroeg op en gingen rond 7 uur eten. Vandaag stond er een ontspannende verrassing op de planning. (Nou, echt een verrassing was het niet meer maar ach..) maar nodig hadden we het wel, we waren uitgeput van de afgelopen dagen en het was fijn om even iets met elkaar te doen en iets te zien van Oeganda. 


We moesten om 8 uur bij het busje zijn en reden aan. We gingen naar een safaripark! Hier gingen we een toer doen met de auto en een boottocht door het meer. Onderweg moesten we nodig naar de toilet en de vele hobbels maakte het er niet fijner op. Er was geen wc te bekennen. Dus zijn we naast de autobaan tussen de bananenplanten en de kuikentjes ja uhm onze boodschappen gaan doen. Chill!..
Na ook nog een bekeuring van de politie te hebben gehad, voor te snel rijden.. Zijn we verder gereden.


We zouden er niet zo lang over doen, maar dit viel dus (weer) tegen. Na drie uur waren we er eindelijk. Of ja, zagen we al dieren over de weg lopen. Toen moesten we nog een stukje rijden. We waren nog niet eens in het safaripark en zagen al zoveel zebra’s en antilopen. Toen we er waren, gingen we nog even naar een souvenirwinkeltje en daarna in het busje door het park. Het park is 300 km2, dus helemaal zien gaat hem niet worden. 
Maar wat hebben we veel gezien. Vooral apen, zebra’s,buffels en verschillende soorten antilopen. Ook was er 1 leeuw en 37 panters, maar die hebben we jammer genoeg niet gespot.. Na een tijdje rijden, zijn we gaan lunchen. We zaten boven en hadden op een terras uitzicht over een groot gedeelte van het park en het meer. Dit was heel mooi. Hier hebben we kip met friet gegeten. Hierna zijn we nog een stukje gaan rijden. 

aapantiloop
Toen zijn we naar het meer gereden. Na weer even in een souvenirwinkeltje te hebben gekeken en iets te hebben gekocht zijn we de boot opgegaan. Op het meer zagen we krokodillen en nijlpaarden. Het was heel indrukwekkend! Leuk om een keer dieren te zien die ik in Nederland niet gevonden krijg. Ohja en zo konden we een ook nog beetje bijbruinen ;). (Bij video's en foto's op mijn reisblog zijn nog andere leuke foto's en filmpjes toegevoegd!) Na een super mooie en ontspannende boottocht zijn we weer terug gereden.

meerbuffel
We hadden een man en hij was de hele dag onze chauffeur. In een gedeelte van het park (waar wij niet waren) was er plaatselijke regen. Het was heel nat en slipperig voor de auto. Toen we eindelijk, na door super veel diepe plassen te hebben gereden, bijna bij de uitgang waren. Werd er gezegd dat we om moesten keren, omdat het veel te nat is als we verder zouden rijden.

pumba
Dat hele eind terug gereden, door waterplassen en hobbels. En uiteindelijk waren we er dan hoor. Bij de uitgang. Niet bij de plaats waar we slapen, dit duurde nog wel even. Het was super donker en moeilijk te zien voor de chauffeur. Hij is een aantal keer fout gereden dus het duurde een beetje langer. Ook was er nog een ongeluk tussen twee auto’s gebeurd en dit maakte het er ook niet sneller op. 


Iedereen was super super moe na deze lange dag. We zijn wel nog gaan avondeten toen we aankwamen bij de kostschool. Dit was weer heel lekker. Na het eten zijn we snel gaan slapen.

Foto’s

4 Reacties

 1. Carla, moeder van Tim:
  22 april 2018
  Leuk hoor Julia dat je jullie verhalen met ons blijft delen! Een mooie ervaring zo’n safari.
 2. Oma en opa Stoop:
  23 april 2018
  Op safari....niet in de Beekse Bergen , maar in Oeganda.....hoe tof is dat.....heel indrukwekkend dus.
  Bedankt voor het delen Julia.
 3. Oma en opa Stoop:
  24 april 2018
  Altijd word ik blij van de reisverslagen. Zo leuk, veelzijdig en hartelijk geschreven.
  Voor ons een waardevolle en interessante informatie om mee te kunnen leven.
  Wij zijn daar heel dankbaar voor.
 4. Toke:
  24 april 2018
  Wat een belevenissen en indrukken, mooi dat jullie dit mee mogen maken, en weer veilig thuis he